Stuyven doet waar hij van gedroomd had: "Dit doet veel deugd"

Stuyven doet waar hij van gedroomd had: "Dit doet veel deugd"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De GP van Wallonië had hij deze week al op zak gestoken. Toch keek Jasper Stuyven vooral uit naar de GP Jef Scherens, want die wedstrijd werd in en rond zijn eigen Leuven gereden. Dat hij het dan ook nog eens kon afmaken, stemde de renner van Trek-Segafredo zeer tevreden.

"Het is een hele ontlading", bevestide Stuyven na de aankomst. "Het is geen WorldTour-koers, maar het is toch in eigen stad. Dit doet veel deugd, ook met alle druk die erbij komt. We wilden er een lastige koers van maken. Je loopt dan het risico om in de finale een mannetje tekort te komen. Ik had er even schrik voor, maar voelde me anderzijds sterk genoeg om tegen die jongens de sprint aan te gaan. Ik heb gegokt en het is goed afgelopen."

Stuyven rijgt de goede resultaten de laatste tijd aan mekaar. "Het is leuk dat ik, na een sterk voorjaar met veel ereplaatsen, nu de podiumplaatsen binnenhaal en begin te winnen. Leuk om het seizoen zo te eindigen." Hij heeft in Leuven ook een chocolade-atelier. "Chocolaatjes voor iedereen? Ik moet opletten wat ik nu zeg, maar ik denk wel dat het moet kunnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties