Z贸lang was het al geleden dat een Belg (naast De Gendt zelf) eens op het podium stond van bergklassement in grote rondes

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 11 reacties
Z贸lang was het al geleden dat een Belg (naast De Gendt zelf) eens op het podium stond van bergklassement in grote rondes
Foto: © photonews

Dat Thomas De Gendt vandaag een beetje geschiedenis schrijft? Dat is duidelijk. Een trui winnen in een grote ronde, dat is een Belg niet al te vaak gegund de laatste jaren.

In de Ronde van Spanje is Thomas De Gendt de eerste Belg die de bergtrui wint, terwijl we ook in de Giro én in de Tour de France al terug moeten naar 1983, toen Lucien Van Impe de prijzen won.

Zelfs als het gaat over podiumplaatsen in het bergklassement is het maar een matige boel. De Gendt zelf werd de voorbije jaren eens tweede en derde in het bergklassement van de Tour de France, verder moeten we al terug naar Jelle Vanendert (2011, derde) of Mario Aerts (2002, tweede).

Het verleden

In de Giro sinds 1983 geen podiumplaatsen meer, in de Vuelta maakten in het verleden enkel Vandenbroucke (1999) en Jurgen Van Goolen (2007, tweede) indruk in het verleden. Dan doen we het gemiddeld genomen toch beter in het puntenklassement.

Dat ging in 2007 naar Tom Boonen in de Tour de France, terwijl Greg Van Avermaet tien jaar geleden won in de Vuelta en Gilbert en Stuyven er de voorbije jaren in de Giro vrij dichtbij waren. Maar Thomas De Gendt, die is nu dus officieel helemaal klimgeit.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Kalender

23/11/2019 Ambiancecross
24/11/2019 Duinencross
30/11/2019 GP Kortrijk
01/12/2019 Zilvermeercross
07/12/2019 Cyclocross Essen

Nieuwste reacties