Ambiancecross in Wachtebeke moet één groot spektakel worden: "Het begon terug te kriebelen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Ambiancecross in Wachtebeke moet één groot spektakel worden: "Het begon terug te kriebelen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Ambiancecross op 24 november is nieuw op de kalender. Organisator is Jurgen Mettepenningen, eveneens teammanager van veldritploeg Marlux-Bingoal. "De Ambiancecross moet één groot spektakel worden met alle toppers uit het veld", klinkt het.

Mettepenningen roept met de Ambiancecross op domein Puyenbroeck in Wachtebeke dus een nieuwe cross in het leven. "Ik heb 12 jaar lang de Bollekescross in Hamme-Zogge georganiseerd", vertelt Mettepenningen bij Wielerkrant.be. "Bij mij begon het terug te kriebelen. Ik heb de aanvraagd ingediend en ik ben blij dat we opnieuw op de kalender staan."

Alle toppers uit het veld komen naar Wachtebeke. Zowel bij de mannen als de vrouwen. "Alle topfavorieten zullen aanwezig zijn. Wout Van Aert past dit seizoen voor enkele crossen, maar in Wachtebeke is hij er bij. Quinten Hermans heeft ondertussen ook bevestigd. Het wordt zeker en vast een spektakel. Bij de vrouwen hebben Cant, Van Loy, Arzuffi en Verdonschot al toegezegd. En ik ben in gesprek met nog enkele dames."

'Wedstrijd verder uitbouwen'

Mettepenningen hoopt een vaste waarde op de veldritkalender te worden. "Het domein in Wachtebeke leent zich er makkelijk toe. We willen deze wedstrijd verder uitbouwen. Het zal één groot feest worden."

"We blijven ook de prijjzen democratisch houden, zowel de inkom als de drank. We mogen geen publiek verliezen omdat de prijzen te hoog worden. De familiale sfeer moet blijven bestaan", benadrukt de teammanager van Marlux-Bingoal. Wie toch thuisblijft voor de Ambiancecross, kan de wedstrijd wel live bekijken via Sporza

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties