Lefevere gaat niet zweven na indrukwekkende prestaties van rondetalent

Lefevere gaat niet zweven na indrukwekkende prestaties van rondetalent

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ze hebben er weer een goudhaantje bij, de mannen van Quick-Step Floors. Wat een geweldige Vuelta reed Enric Mas. Het resulteerde in een tweede plaats in het klassement voor de Spanjaard. Patrick Lefevere blijft evenwel voorzichtig met het oog op de toekomst.

Die tweede plek is beduidend hoger dan de verwachtingen vooraf. "Mas heeft ons verrast en wellicht zichzelf ook. Vooraf hoopten we op een plek tussen plaats tien en vijf. Heel knap wat hij gepresteerd heeft. Anderzijds: we wisten twee jaar geleden al dat hij een mooie toekomst voor zich had. Dus op dat vlak zijn we niet verrast. Alleen komt het sneller dan gedacht", stelt Lefevere vast in Het Laatste Nieuws.

Heeft Quick-Step met Mas een toekomstige winnaar van een grote ronde in de rangen? "Ik blijf voorzichtig. We hebben de laatste jaren nog grote tealenten gezien van wie iedereen zeker was dat ze ooit de Tour zouden winnen, maar die daar niet in geslaagd zijn. Quintana op kop."

COLOMBIANEN

Ondanks dat de financiële middelen niet enorm zijn, is Lefevere van plan om Mas nog beter te omringen. "De volgende stap is om in 2019 de Giro en de Vuelta te doen. Met de ambitie om een klassement te rijden. Na het WK zit ik met hem samen om dat te bespreken. Ik heb niet plots een zak geld om volk aan te trekken, maar in Colombia rijden nog duizend coureurs rond IK heb contacten die me een paar goeie namen kunnen doorgeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties