Simon Yates treedt nu echt op het voorplan: "Begin het stilaan te beseffen"

Simon Yates treedt nu echt op het voorplan: "Begin het stilaan te beseffen"
Foto: © photonews

Simon Yates heeft dit jaar een grote stap vooruit gezet. Na twee weken het spektakel te verzorgen in de Giro, kroonde hij zich nu tot eindwinnaar van de Vuelta. Na de aankomst in Madrid sijpelde het besef bij de Britse klimmer stilaan door.

Samen met Mas en Lopez, de twee andere mannen op het podium, liet hij de champagne knallen. Yates was toch nog ietsje sterker dan hen. Deze keer trok hij zijn inspanningen ook door in de derde week en zakte hij niet door het ijs zoals in de Giro. "Ik heb daar veel uit geleerd. In de Vuelta was ik rustiger, meer beheerst. Ik hou ervan om agressief en offensief te koersen. Dat zal altijd mijn stijl zijn, maar nu was het toch met meer overzicht."

Van de laatste bergrit had hij wel wakker gelegen. "Ik was zaterdag heel nerveus. Ik moest terugdenken aan de Giro en dacht dat ik het niet zou halen. Je weet nooit wat er in zo'n zware bergrit kan gebeuren." Maar Yates bleef onbedreigd en reed soeverein naar eindwinst. "Ik begin het stilaan te beseffen. Ik ben ongelooflijk trots op mezelf en de ploeg. Ook als team hebben we een grote stap gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties