Van Belgische rondehoop in de Tour naar ... 90e plek in Ironman van Nice: "Eigenlijk had ik het fietsen onderschat"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Van Belgische rondehoop in de Tour naar ... 90e plek in Ironman van Nice: "Eigenlijk had ik het fietsen onderschat"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Jurgen Van den Broeck geniet na zijn afscheid van de wielersport ervan om andere sportuitdagingen aan te gaan. Zo nam hij afgelopen weekend deel aan de Ironman van Nice, waar hij knap 90e werd.

Van den Broeck was ooit de Belgische hoop op een Tourzege, maar dat lukte helaas genoeg niet. Verder dan een podiumplek (na dopingschorsingen) en ereplaatsen kwam hij niet. Maar ook triatlon gaat de ex-renner van Lotto goed af. Na 1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21 km lopen, werd Van den Broeck knap 90e en zelfs 12e in zijn leeftijdscategorie. 

"Het zwemmen gaat me goed af. Eigenlijk had ik het fietsen onderschat", verrast Van den Broeck in Het Nieuwblad. "Op het profiel leek het wel mee te vallen, maar achteraf bekeken was het een pittig parcours. Het verbaast me hoe snel die toppers fietsen. Ik steek niet weg dat deze prestatie inspirerend werkt. Een volledige triatlon is nu het volgende doel."

Zijn landgenoot Frederik Van Lierde werd mooi 2e. En dat ondanks zijn gestolen loopzak. "Twee mannen gingen ervandoor met mijn loopzak. Allicht ging het om enkele dronken vandalen, die stoer wilden doen. Gelukkig kon ik nog snel een paar loopschoenen lenen", aldus Van Lierde. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties