Vervecken ziet een scherpe Van Aert: "Het was vorig jaar niet het seizoen dat we van Wout hadden verwacht"
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties

Erwin Vervecken verwacht dit seizoen veel meer spanning in het veld

Vervecken ziet een scherpe Van Aert: "Het was vorig jaar niet het seizoen dat we van Wout hadden verwacht"
Foto: © photonews

Cross is coming! Het nieuwe veldritseizoen is sinds zondag officieel begonnen met de Brico Cross in Geraardsbergen. Erwin Vervecken analyseerde de cross op en rond de mythische Muur en blikt vooruit op het nieuwe seizoen.

In Geraardsbergen schoot Lars van der Haar de hoofdvogel af, al kwam dat ook wel door de pech van Wout Van Aert. "Ik denk dat Wout zeker beter is dan vorig seizoen" aldus Vervecken bij Wielerkrant.be. "Vorig seizoen was het de eerste maand niet echt goed. Hij liep toen wat achter de feiten aan. Hij is wereldkampioen geworden, maar het was niet het seizoen dat we van hem hadden verwacht."

Al liet de drievoudige regenboogtrui zondag wel een goede indruk na. "Hij is zeker scherper", zag Vervecken. "Het is zonder Mathieu natuurlijk moeilijk in te schatten waar hij staat. In Meulebeke zullen we pas een eerste inschatting kunnen maken waar Wout écht staat. Het belooft een spannender en leuker seizoen te worden dan vorig jaar."

Materiaal

Maar pech nekte Van Aert dus. "Pech hoort erbij, zeker in het begin van het jaar. Ook al heb je de perfecte mecanicien. Ik hoor ook veel ploegen klagen die pas enkele dagen voor de cross nieuw materiaal krijgen. Wat dat betreft, is het toch niet verwonderlijk. Maar lag het aan het materiaal? Hij is gevallen, dus dat zal vooral de oorzaak zijn geweest. Maar het blijft natuurlijk ook maar de eerste cross."

Van der Haar opnieuw de oude?

Lars van der Haar profiteerde optimaal en schreef de eerste cross van het seizoen op zijn naam. Kan van der Haar na twee moeilijkere seizoen de verwachtingen inlossen? "Hij heeft vorig jaar wel in Ronse gewonnen", merkt Vervecken op. "Daarna is hij wat weggezakt. Toen Niels Albert en Sven Nys stopten, verwachtte iedereen dat hij de nieuwe man zou worden."

"Maar dan braken Wout en Mathieu natuurlijk door. Hij geraakte wat achterop, maar Lars is en blijft een talent. Hij was soms op de sukkel en daardoor niet altijd even constant. Maar op parcoursen zoals in Geraardsbergen komt Lars boven water en zal je altijd rekening met hem moeten houden", besluit de ex-wereldkampioen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties