Sprinter van Wanty-Groupe Gobert op het podium in Omloop van het Houtland: "Terug het goede gevoel te pakken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Sprinter van Wanty-Groupe Gobert op het podium in Omloop van het Houtland: "Terug het goede gevoel te pakken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Geen nieuwe overwinning voor Wanty-Groupe Gobert in de Omloop van het Houtland. Sprinter Timothy Dupont kon ploegmaat Tom Devriendt niet opvolgen en moest genoegen nemen met de derde plek.

In de sprint waren Jonas Van Genechten en Jasper De Buyst sneller dan Dupont. "We wilden als ploeg de wedstrijd vandaag hard maken", zegt hij. "Ik had het gevoel dat we met ons zevental tot de sterkste ploegen behoorden. In de finale trokken titelverdediger Tom Devriendt en Pieter Vanspeybrouck ten aanval. Erg jammer dat Tom ten val kwam en Pieter net op het eind moest afhaken na al zijn geleverde inspanningen."

Toen Vanspeybrouck gegrepen werd, nam de ploeg het heft in handen. "Dan nam Tom Devriendt het heft in handen, gevolgd door Guillaume Van Keirsbulck die de hele sprintvoorbereiding voor zijn rekening nam. Het kostte me veel energie om in te pikken toen Lotto Soudal met vier mannetjes kwam. Een derde plaats is daarom een mooi resultaat."

Terug na ziekte

Zeker omdat Dupont uit een moeilijke periode komt. "Na een mindere periode die werd verkwanseld door ziekte heb ik het goede gevoel helemaal terug te pakken", zegt de Oost-Vlaming. "De ploeg levert ook iedere wedstrijd voortreffelijk werk."

"In de GP Impanis win ik de pelotonsprint voor de zesde plek en zowel in de GP Jef Scherens als vandaag spurt ik op het podium. Dan mag je niet klagen. Dit weekend treed ik aan in de Eurométropole Tour en de Gooikse Pijl.  Zeker in die laatste wedstrijd is de aankomst op mijn lijf geschreven", besluit een ambitieuze Dupont. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties