Nieuwe cross in Brussel wordt 'na veel puzzelen een pareltje': "Een mythische sfeer op een uniek parcours"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Nieuwe cross in Brussel wordt 'na veel puzzelen een pareltje': "Een mythische sfeer op een uniek parcours"
Foto: © photonews

Zondag 6 januari 2019. Noteer de datum alvast maar in uw agenda, want dan vindt er in Brussel zowaar een cross plaats aan de universiteitsgebouwen van de VUB en ULB. Erwin Vervecken van organisator Golazo legt uit waarom er voor deze unieke locatie gekozen werd.

Enkele maanden geleden werd bekend dat er opnieuw een cross op Brussels grondgebied zou plaatsvinden. Vorige week werd bekend dat de locatie de faculteit van de VUB en de ULB wordt. "Het wordt een parkcross met een golvend terrein", legt Erwin Vervecken uit bij Wielerkrant.be. "Iedereen denkt dan meteen aan Hasselt, maar er zullen in Brussel veel meer hoogtemeters zijn."

"Centraal in het parcours is er een soort amfitheater. Dat zal het belangrijkste punt zijn in het parcours en dat wordt ongetwijfeld de publiekstrekker, net zoals de kuil in Zonhoven en de schuine strook in Namen", vervolgt de ex-crosser. 

Geen Francorchamps meer

Brussel komt eigenlijk in de plaats van de cross in Francorchamps. "We kregen bevestiging dat we die licentie opnieuw mochten gebruiken, maar de enige voorwaarde was dat het een cross in Brussel of Wallonië zou zijn. Het is uiteindelijk Brussel geworden. Iedereen denkt dan meteen aan hoge gebouwen, maar het is toch wel een mythische sfeer. Deels op grondgebied van de VUB en ULB, dat maakt het uniek."

Weinig mogelijkheden

"We hebben wel enkele opties bekeken, maar zoveel mogelijkheden zijn er niet in Brussel. Je kan moeilijk een cross organiseren in de paleizen of verschillende regeringen, maar zelfs dan nog moet er toestemming verleend worden."

"Voor de crossers zelf wordt het erg leuk. Ik heb zelf 15 jaar topcrossen gereden, maar elk jaar rijd je er slechts één of twee nieuwe. Het was niet evident om een mooi parcours uit te tekenen, maar na veel puzzelen denk ik dat het een pareltje is geworden", besluit Vervecken.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties