Quick-Step Floors gaat opnieuw voor goud: "Klim zal over winst en verlies beslissen"

Redactie
| 2 reacties
Quick-Step Floors gaat opnieuw voor goud: "Klim zal over winst en verlies beslissen"
Foto: © photonews

Twee jaar geleden pakte Yves Lampaert met Quick-Step Floors goud op het WK ploegentijdrijden. In Innsbruck hoopt de West-Vlaming dat kunststukje te herhalen.

"In de eerste week van september hebben we met de ploeg in Terneuzen drie dagen lang specifiek getraind op de ploegentijdrit", vertelt Lampaert in Het Nieuwsblad. "Onze posities, de aanpak van de bochten en de tactiek staat sinds dan al vast. Kasper Asgreen en Laurens De Plus reden toen al in de Vuelta, maar de dagen voor de ploegentijdrit hebben ze zich zeer goed weten in te passen."

"Het belangrijkste in een ploegentijdrit is dat het geheel klopt. Met onze ploegleider Tom Steels hebben we daar de voorbije dagen goed op getraind", zegt de West-Vlaming, die past voor de individuele tijdrit. "Ik ben er klaar voor. De voorbije weken heb ik veel achter de brommer getraind om wat extra snelheid in de benen te hebben. Het eerste deel van de tijdrit is licht dalend. De snelheid zal daar enorm hoog liggen."

'Onszelf niet voorbij hollen'

"Het wordt zeer belangrijk om een snelle start te nemen, maar het is tegelijk oppassen dat we onszelf daar niet voorbij hollen", aldus Lampaert. Op het WK in Richmond (2015) moest Lampaert zijn ploegmaats laten gaan op de laatste klim. Ook vandaag komt er een stevige helling aan bod: 3,7 kilometer aan bijna 7% gemiddeld. "Die klim zal beslissen over winst en verlies", beseft Lampaert.

"De eerste twee kilometers zijn echt steil. Op de trainingen had ik er een goed gevoel op, maar in wedstrijd is dat telkens nog iets anders. Met Jungels, De Plus en Schachmann hebben we drie renners die zeer goed bergop rijden. Hun klimvermogen is een pak beter dan dat van mij. Het wordt hopen en bidden dat ik het tempo op de klim kan volgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties