Alleen Toon Aerts en Wout Van Aert sterker: "Derde plek een bemoedigende prestatie voor de komende weken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Alleen Toon Aerts en Wout Van Aert sterker: "Derde plek een bemoedigende prestatie voor de komende weken"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De veldrijders van Pauwels Sauzen-Vastgoedservice zorgden in Waterloo voor een prima resultaat. Na tegenslag en pech werden Laurens Sweeck en Daan Soete respectievelijk derde en vijfde.

Voor Sweeck was het zijn eerste podiumplek van het seizoen. De crosser uit Heist-op-den-Berg vertrok erg goed, maar na een foutje aan de balken verloor hij terrein op de leiders met daarbij latere winnaar Toon Aerts en Wout Van Aert. Zijn derde plek kwam echter niet meer in gevaar. 

Foutje

"Ik kan best wel tevreden zijn met mijn derde plaats", vertelde Sweeck na afloop bij zijn team. "Na mijn foutje aan de balken verloor ik voorin de aansluiting. Net toen trokken ze voorin door en moest ik in m’n eentje een gat dichten. Dat lukte me niet niet. Toen ik korter kwam, pakte Toon uit met een nieuwe versnelling."

Sweeck bevestigt zo na een naar zijn gevoel mindere cross op en rond de Muur. "Op het einde speelde de rug nog wat op. Ik had nog voldoende power in de benen, maar kon de inspanning niet volhouden. Die derde plek is een bemoedigende prestatie voor de komende weken. In Geraardsbergen was ik nog niet super, maar ik ben blij dat ik nu op het podium sta", besluit Sweeck. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties