Campenaerts duidt twee topfavorieten aan voor WK tijdrijden: "Tevreden als ik bij eerste zes eindig"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Campenaerts duidt twee topfavorieten aan voor WK tijdrijden: "Tevreden als ik bij eerste zes eindig"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Woensdag is het D-Day voor onze landgenoot Victor Campenaerts. Dan gaat de hardrijder van Lotto Soudal op zoek naar een goed resultaat op het wereldkampioenschap tijdrijden. Zelf hoopt de Antwerpenaar op top 6.

Het 52,5 kilometer lange parcours is met 654 hoogtemeters en een klim van bijna 5 kilometer niet bepaald in het voordeel van Campenaerts. "Het parcours van dit jaar is niet op mijn lijf geschreven door de steile klim in het midden", vertelt de hardrijder bij Lotto Soudal. "De druk is nu minder groot dan tijdens het EK, omdat ik nu geen favorietenrol moet vervullen."

"Natuurlijk zou ik erg blij zijn met een superdag en een plek in de top vijf, maar evengoed als ik achtste eindig. Ik ben zaterdag in Innsbruck aangekomen en heb het parcours gisteren voor een eerste keer verkend. Het is een heel mooi parcours en ik heb er een goed gevoel bij. Ik weet nog niet hoe ik de tijdrit exact zal indelen, maar het komt erop aan om in die eerste 30 kilometer nog niet voluit te gaan."

"Het komt erop aan om in die eerste 30 kilometer nog niet voluit te gaan"

Campenaerts bereidde zich voor in Spanje. "Dankzij de Vuelta heb ik een brede voorbereiding gehad en veel bergop kunnen trainen. Wie ik als favoriet zie? Ik zie Rohan Dennis als grote favoriet. Samen met Tom Dumoulin steekt hij net boven de rest uit."

"Ikzelf zou tevreden zijn als ik bij de eerste zes eindig. Yves Lampaert is een goede vriend van mij en eindigde in Qatar als zevende. We plagen elkaar altijd een beetje, dus het zou leuk zijn als ik op een WK net dat plekje hoger kan eindigen", besluit Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties