Greg Van Avermaet heeft dan toch eerste WK-medaille beet: "Maar niet echt tevreden over mijn prestatie"

Redactie
| 3 reacties
Greg Van Avermaet heeft dan toch eerste WK-medaille beet: "Maar niet echt tevreden over mijn prestatie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via Instagram!

Greg Van Avermaet en BMC wilden in de allerlaatste ploegentijdrit op het WK in schoonheid eindigen. Voor overleden eigenaar Andy Rihs, maar ook omdat het natuurlijk het laatste seizoen van BMC is, dat overgaat in het Poolse CCC.

Van Avermaet en co waren uiteindelijk goed voor een bronzen medaille. "We hebben ons best gedaan", opende van Avermaet bij Sporza. "Iedereen heeft zijn job gedaan, maar het is altijd ontgoochelend als je maar derde bent als je voor de eerste plaats komt. Het was een heel lastig parcours, vooral met die klim. De beste ploeg heeft gewonnen."

"Op het einde waren we misschien niet meer snel genoeg om echt terug te komen op Quick-Step. Maar zo'n parcours liegt niet. Het was een hele lange ploegentijdrit. Het was een lastige lus. Ik ben niet echt tevreden over mijn prestatie, maar we hebben ons best gedaan. Rohan Dennis was weer fantastisch. Hopelijk kan hij woensdag individueel beter doen dan dit."

Wegrit

Zondag komt Van Avermaet in actie in de wegrit. "Ik moet nu vooral recupereren. Zo lang in die positie zitten ben ik niet gewoon. Ik voel me nu heel stijf en zal enkele dagen nodig hebben om te herstellen. Woensdag of donderdag doe ik dan nog een goeie training richting het WK. Dan zal het wel in orde komen voor een parcours waarop we geen favoriet zijn, maar waar we zeker een kans hebben", besluit de BMC-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties