"In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee wielerploegen op zijn geweten"
Redactie
| 24 reacties

Chris Compagnie beseft dat de voortzetting van twee wielerteams op het spel staat na afhaken van Wout Van Aert

"In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee wielerploegen op zijn geweten"
Foto: © photonews

Een week geleden verbrak Wout Van Aert zijn contract bij Sniper Cycling. Vooral de fusie met het Nederlandse Roompot zat de drievoudige wereldkampioen dwars. Nick Nuyens en mede-eigenaar Chris Compagnie bijten van zich af.

Van Aert vertelde dat hij niet op de hoogte was van de eerste fusieplannen met Aqua Blue Sport en daarna het project met Roompot. "Een fusie zou betekenen dat we het budget konden verdubbelen. Van Aert en Van den Bosch waren van die plannen op de hoogte. Ik heb hier een stapel berichten, allemaal over Aqua Blue", vertelt Compagnie in HLN.

"Eind augustus, meteen na het beëindigen van de gesprekken met Aqua Blue, kreeg ik een telefoontje van Michael Zijlaard, manager van de Roompot-ploeg", vult Nuyens aan. "We zijn de dag erna gaan spreken. En we zijn er heel snel uit geraakt, omdat we een gelijklopende visie hadden."

Compagnie: "Het nieuws lekte uit terwijl we nog de laatste hand legden aan het contract. Ik heb meteen met Wout gebeld. Hij nam niet op. Jef Van den Bosch nam ook de telefoon niet op. 's Avonds reageerde Wout op een Whatsapp-bericht van mij over de onderhandelingen met Roompot. Wout zei dat ik de zaken met Van den Bosch moest bespreken."

'Roompot interesseert me niet'

De deal was in kannen en kruiken. Maar dat was niet naar de zin van Van Aert. "Twee dagen later was de deal met Roompot rond. Ik heb Wout meteen gebeld. Ik zei dat Roompot de nieuwe sponsor werd. Wout zei: 'Chris, dit is echt niet waar ik zit op te wachten. Een ploeg als Roompot interesseert me niet'."

De vraag is hoe het nu verder moet. Roompot wilde fusioneren met als voorwaarde dat Van Aert natuurlijk mee zou overstappen. "Roompot begint blijkbaar te twijfelen", aldus Compagnie. "In het slechtste geval heeft Van Aert het einde van twee wielerploegen op zijn geweten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties