Ook Tim Wellens maakt afspraken, zonder dat er geld aan te pas komt: "Ook een kopman heeft zijn grenzen"

Redactie
| 6 reacties
Ook Tim Wellens maakt afspraken, zonder dat er geld aan te pas komt: "Ook een kopman heeft zijn grenzen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Tim Wellens is volgende week zondag één van onze Belgische kanshebbers voor een medaille in Innsbruck. En ook op een WK worden wel eens afspraken gemaakt en zijn renners met combines bezig.

"Op een WK gebeurt dat vooral met ploegmaten over de landsgrenzen heen", vertelt Wellens in Het Nieuwsblad. "Op dit WK speelt dat voor mij niet, want de niet-Belgen van Lotto-Soudal zijn geen kopmannen. Jammer. Ik zou het een enorm voordeel vinden, mocht dat wel zo zijn."

Wellens zou het dus een enorm voordeel vinden indien topfavoriet Alaphilippe in zijn ploeg zou rijden. "Dat zou mijn kans op de ­wereldtitel enorm verhogen. Er zullen zondag veel kop­mannen naar Alaphilippe kijken. Zijn ploegmaats van Quick-Step zijn op dit WK zeer gevaarlijk."

Plouay en Naesen

In de GP Plouay maakte Wellens zelf een afspraak met Naesen. "Het klopt. Het gebeurt wel vaker dat je met een renner van een andere ploeg afspreekt dat je niet achter elkaar zult rijden. Extremer is wanneer er bij zo'n afspraak geld aan te pas komt. Zulke dingen doe ik niet. Ook een kopman heeft zijn grenzen", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties