Patrick Lefevere neemt met vierde wereldtitel afscheid van huidig format: "Ik vind het geen doodzonde, maar een schande"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Patrick Lefevere neemt met vierde wereldtitel afscheid van huidig format: "Ik vind het geen doodzonde, maar een schande"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De wereldtitel ploegentijdrijden was voor Quick-Step Floors de kers op de taart na een tot dusver al fantastisch seizoen. "Hopelijk helpt deze wereldtitel in de zoektocht naar geld", aldus Patrick Lefevere.

"Ik hecht hier heel veel belang aan. Vooral de manier waarop", vertelt Lefevere bij Sporza. "Op papier brengt Team Sky sterkere renners aan de start, maar een ploegentijdrit gaat ook over cohesie, voorbereiding en wilskracht. Je wint niet met 1 coureur, maar met 6. Bovendien winnen we met 3 renners jonger dan 23: Asgreen, De Plus en Schachmann (al is Schachmann al sinds januari 24, red.)."

Geen excuses

Quick-Step Floors won 4 van de 7 edities, maar het huidige format verdwijnt. "Ik vind dat geen doodzonde, maar een schande. De UCI doet dat naar eigen zeggen op verzoek van de teams. Niet alle ploegen nemen deel. Als WorldTour-ploeg moet je niet naar excuses zoeken om hier niet te zijn."

De meest succesvolle ploeg van 2018 zit ondertussen al aan de kaap van 70 overwinningen. "Ik ben de tel even kwijt", lacht Lefevere. "Hopelijk helpt deze wereldtitel, want het is niet normaal dat we nog altijd op zoek zijn naar geld. Maar goed, we blijven doorgaan", besluit hij. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties