Sanne Cant kan (nog) niet overtuigen in de VS: "Panikeren is nu geen optie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 5 reacties
Sanne Cant kan (nog) niet overtuigen in de VS: "Panikeren is nu geen optie"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Sanne Cant kon in de eerste Wereldbeker van het seizoen net als in Geraardsbergen nog niet overtuigen. De regerende wereldkampioene werd pas 10e in het Amerikaanse Waterloo, maar van paniek is er absoluut nog geen sprake.

Vorig jaar won Cant beide Wereldbekers in Waterloo, maar dat herhalen zit er dit seizoen niet in. "In eerste instantie startte ik goed, maar daarna raakte ik het wiel van Maud Kaptheijns waardoor ik voet aan grond moest zetten", vertelt Cant bij haar team. "In de chaos bleef ik ook nog eens haperen waardoor ik té veel plaatsjes verloor."

"Het is duidelijk dat ik niet dat supergevoel van vorig jaar heb"

Cant was op achtervolgen aangewezen en kon nooit meer aanspraak maken op een goede eindnotering op de snelle omloop in Waterloo. "Op die manier raakte ik de voeling met de kop van de wedstrijd meteen kwijt. Ik heb daarna nooit meer het gevoel gehad dat ik er toch nog naartoe zou kunnen rijden. Bovendien lag het tempo voorin ook te hoog."

De Lilse reed even als 7e rond, maar uiteindelijk werd het een 10e stek. "Het is duidelijk dat ik niet dat supergevoel van vorig jaar heb. Toch ga ik het hoofd niet laten hangen. Het is niet de eerste keer dat het niet lukt in Amerika. Panikeren is nu geen optie, want het seizoen is nog lang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties