Thomas De Gendt komt terug op 'heisa' met Lucien Van Impe: "Zat met een katertje, maar was wel in mijn gat gebeten"

Redactie
| 17 reacties
Thomas De Gendt komt terug op 'heisa' met Lucien Van Impe: "Zat met een katertje, maar was wel in mijn gat gebeten"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt heeft het er na zijn bergtrui in de Vuelta en zijn niet-selectie voor het WK in Innsbruck al goed van gepakt. En daar hoorden ook frieten, ribbetjes en bier bij. Maar de Waaslander kwam ook nog eens terug op de commotie over de uitspraken van Lucien Van Impe.

Van Impe vindt dat het bergklassement van zijn pluimen heeft verloren en dat niet meer de beste klimmers zegevieren. De Gendt diende de laatste Belgische Tourwinnaar meteen van antwoord via Twitter. Nadat hij zijn bergtrui veroverd had, werden de zondag van de laatste Vuelta-rit de bloemetjes buiten gezet. Een dag later volgde de tweet. 

"Die maandag na mijn zware zondagnacht heb ik ook mijn tweet over Van Impe verstuurd", vertelt De Gendt in Het Nieuwsblad. "Of ik mij misschien moest schamen voor mijn bergtrui in de Vuelta? Van Impe vindt nog altijd dat de bergtrui naar een echte klimmer moet gaan. Ik zat met een katertje en ik moest het even kwijt. Vandaar dat het misschien wat fel overkwam."

Niet te vergelijken

"Ik weet best dat Van Impe het misschien niet zo kwaad bedoelt. Al was ik wel in mijn gat gebeten. Als Van Impe iets zegt, nemen heel veel mensen dat over. Terwijl de koers van nu en de koers van veertig jaar geleden totaal niet meer te vergelijken zijn. Dat zou hij er beter eens bij zeggen", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties