Thomas De Gendt niet de nieuwe Radja Nainggolan: "Niet-selectie verteerd met twee keer frieten, drie keer ribbetjes en flink wat pinten bier"

Redactie
| 10 reacties
Thomas De Gendt niet de nieuwe Radja Nainggolan: "Niet-selectie verteerd met twee keer frieten, drie keer ribbetjes en flink wat pinten bier"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Thomas De Gendt had gehoopt op een selectie voor het wereldkampioenschap in Innsbruck, maar zijn hoop was tevergeefs. De winnaar van het bergklassement in de Vuelta kreeg geen verlossend telefoontje van bondscoach Kevin De Weert.

In Het Nieuwsblad zal De Gendt, die nooit een blad voor de mond neemt, de komende dagen wel zijn visie over het WK geven. "Dit wordt niet de column van de nieuwe Radja Nainggolan", laat hij alvast weten. "De man die er niet bij was op het WK in Rusland en over wie zoveel te doen was. De bondscoach moet niet bang zijn. Ik ben Nainggolan niet."

"Toen Kevin De Weert mij na één week in de Vuelta meedeelde dat ik niet in de WK-selectie zat, kon ik hem zelfs begrijpen. Ik was op dat moment niet bij de beste acht, ik had niks te zeggen. Pas nadien ben ik beter gaan rijden en is die bergtrui er gekomen. Je kan je afvragen of de bondscoach dan niet langer had moeten wachten. Maar misschien had ik dat bergklassement zelfs niet gewonnen als hij zijn selectie later had bekendgemaakt."

"Misschien had ik dat bergklassement zelfs niet gewonnen als hij zijn selectie later had bekendgemaakt"

"Nu wist ik dat ik mij helemaal leeg mocht rijden in de Vuelta. Ik moest niks meer overhouden voor het WK. Toch een verschil", aldus de Waaslander van Lotto Soudal, die ondertussen 'op zijn manier' zijn niet-selectie verteerd heeft. "Door mij eens goed te laten gaan. Nu ik toch niet naar het WK moest, was de aankomst van de Ronde van Spanje vorige week in Madrid het einde van mijn seizoen."

"Ik heb nog wel een drietal koersen te rijden, maar of ik daar nu 70 of 71 kilo weeg, wat maakt het uit? Dus heb ik deze week naar niks gekeken: twee keer frieten, drie keer ribbetjes en flink wat pinten bier. Al viel het met dat laatste nog mee. Mijn 22ste etappe zondagnacht was zo zwaar dat mijn hoofd de rest van de week niet meer naar het bier stond. Maar ik heb er wel van geprofiteerd", besluit De Gendt. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties