Vertrekkers Laurens De Plus en Niki Terpstra verklappen geheim voor succes Quick-Step Floors in ploegentijdrijden

Redactie
| 7 reacties
Vertrekkers Laurens De Plus en Niki Terpstra verklappen geheim voor succes Quick-Step Floors in ploegentijdrijden
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

4 op 7. Met dat prachtige gemiddelde op het WK ploegentijdrijden neemt Quick-Step Floors afscheid van het huidige format. Vertrekkers Laurens De Plus en Niki Terpstra waren in de wolken.

Terpstra vertrekt na dit seizoen naar het Franse Direct Energie. "Dit is een prachtig afscheidscadeau", vertelde Terpstra na afloop bij Sporza. "Dit is echt zo gaaf."

Ook die andere vertrekker Laurens De Plus, hij gaat naar LottoNL-Jumbo, was blij. "Dit is een droom die uitkomt. Dit is de kroon op het werk", zegt de Oost-Vlaming. "Iedereen had een superdag en dan voel je van bij het begin dat het heel goed gaat."

Voorbereiding + kwaliteit

Heeft Quick-Step Floors een geheim voor dat succes? "We hebben het parcours deze week elke dag gedaan", vervolgt De Plus. "We kennen alles uit ons hoofd, we kennen elke bocht. Dat scheelt altijd enkele seconden."

Ook Terpstra heeft het over de minutieuze voorbereiding en vertrouwen. "En kwaliteit natuurlijk. We doen het altijd goed in tijdritten. Soms denk je: deze ploeg is misschien niet de beste. Maar dan lukt het nog. We gaan altijd voor winst. We wisten dat de ploeg uitgebalanceerd was", besluit Terpstra. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties