De Gendt tekent om bepaalde reden toch voorbehoud aan bij toekomst Evenepoel

De Gendt tekent om bepaalde reden toch voorbehoud aan bij toekomst Evenepoel
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel krijgt vandaag alle lof na zijn triomftocht tijdens de WK-tijdrit bij junioren. Meer dan terecht natuurlijk. Wat zijn toekomst bij de profs kan inhouden, weet niemand. Thomas De Gendt plaatste in Het Nieuwsblad toch een paar vraagtekens.

Dat het talent aanwezig is om een mooie profcarrière uit te bouwen, kan echter niemand ontkennen. "Het is een groot talent, ongetwijfeld, toch heb ik er een paar vragen bij. Alleen al zijn onmiddellijke overstap naar Quick-Step Floors. Ik zou het niet hebben gedaan. De stap van junior naar belofte is al groot, om die dan over te slaan... Ik vrees dat hij nog gaat schrikken bij de profs."

Evenepoel heeft het geregeld over de wattages die hij kan trappen. "Ik hoor dat hij soms dezelfde wattages als Froome kan rijden. Dat is mooi, maar bij de profs kan iedereen dat. Het niveau ligt hoger dan hij denkt. Bovendien heeft hij amper in een peloton gereden, omdat hij dan altijd alleen voorop rijdt. Hoe snel gaat hij dat leren?", vraagt De Gendt zich af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties