Evenepoel legt uit waarom hij in zijn categorie met zo'n grote verschillen wint

Evenepoel legt uit waarom hij in zijn categorie met zo'n grote verschillen wint
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Het is nog allemaal afwachten hoe het straks bij de profs gaat uitdraaien, maar het blijft opmerkelijk dat Remco Evenepoel bij de junioren vaak wint met een immens grote voorsprong op de tweede. Hij heeft er ook een uitleg voor. Volgens hem komt het allemaal door zijn voorbereiding.

"Ik bereid elke koers tot in de puntjes voor, sla het parcours helemaal op in mijn hoofd. En weet dus waar en wanneer ik iets kan ondernemen. Als niemand me kan, wil of durft te volgen...tja, dan rijd ik gewoon door. Op hartslag, maar zonder over mijn toeren te gaan. Maar wel een stuk sneller dan de rest. Dat maakt de tijdsverschillen zo gigantisch", verklaart Evenepoel in Het Laatste Nieuws.

Ondanks dat hij de tegenstand geregeld vernedert, merkt hij weinig afgunst of jaloezie. "Ik ben nogal een sociale jongen, die weinig vijanden kweekt. Tuurlijk klinkt er links of rechts wel eens iets negatiefs. Maar daar trek ik me weinig van aan. Ik wil wel weten uit welke hoek het komt. Reageren doe ik nooit rechtstreeks. Eerder sportief, met de benen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties