Tara Gins maakt vergelijking met profrenner Dries De Bondt: "Dat zat er bij mij zelden in"

Tara Gins maakt vergelijking met profrenner Dries De Bondt: "Dat zat er bij mij zelden in"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dries De Bondt en Tara Gins gaan al even als (wieler)koppel door het leven. Toch zijn er wel een paar verschillen tussen beiden als het over de aanpak van een leven als coureur gaat, zo blijkt. De wielercarrière van Tara loopt overigens op de laatste benen.

Mogelijk heeft de koersbeleving van Dries zelfs voor een stukje het afscheid van de wielrenster ingegeven. Gins geeft eerlijk toe dat haar wederhelft nog meer bereid is tot opofferingen. "De goesting om naar de koers van Dries te gaan zien, werd plots groter dan de drang om zelf op de fiets te kruipen. Het karakter hebben om altijd volgens een schema te werken en telkens opnieuw op je voeding te letten zoals Dries dat doet, dat zat er bij mij zelden in."

De renster van Health Mate - Cyclelive Team heeft er wel vrede mee. Ze heeft dan ook tal van mooie hoogtepunten om op terug te blikken. "Mijn 2de plek in de GP Eeklo was een hoogtepunt. Ik kwam net van de begrafenis van mijn nonkel en dat gaf me extra moed om er alles uit te halen. In 2015 reed ik mijn mooiste uitslagen. Ik heb ook mooie herinneringen aan de Trophée d'or, Ronde van San Luis, Tour of Uppsala en La Vuelta in Madrid. Dat waren bijzondere wedstrijden om aan deel te nemen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties