Xandro Meurisse wikt en weegt onze kansen: "Denk dat Belgen onderschat worden"

Xandro Meurisse wikt en weegt onze kansen: "Denk dat Belgen onderschat worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Voor Xandro Meurisse is 2018 een sterk jaar geworden en als toetje heeft hij een selectie voor het wereldkampioenschap beet. Al is het wel zo dat de Belgen niet meteen tot de favorieten behoren. Meurisse is niet zeker of dat wel terecht is.

"Voor mij was het tot nu het perfecte jaar: zonder blessures, zonder ziektes en ook op privévlak liep het goed met de geboorte van mijn zoon. De prestaties volgen dan ook", verklaart Meurisse zijn opmars bij Sporza. "Als je dan beloond wordt met een EK-en WK-selectie, is het een geslaagd jaar."

GEEN LAST MEER VAN REGEN

Op dat EK reed hij in de regen een sterke koers. "Tot vorig seizoen had ik altijd een probleem in de regen. Dat had zo'n impact op mijn lichaam dat ik mijn ademhaling niet meer onder controle had. Het was een vorm van hyperventilatie. Ik heb daaraan gewerkt en tot nu heb ik er geen last meer van gehad."

Het is nu uitkijken of het gaat worden op het WK. Meurisse ziet het wel zitten. "Ik denk dat de Belgen een beetje onderschat worden. Ik denk dat we in de breedte een heel sterke ploeg hebben. Dat kunnen we zeker uitspelen. Het zou voor de buitenwereld wel eens een verrassing kunnen zijn, dat de Belgen toch uitpakken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties