Campenaerts na onverhoopt WK-succes: "Ik dacht dat dit voor later in mijn carrière zou zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Campenaerts na onverhoopt WK-succes: "Ik dacht dat dit voor later in mijn carrière zou zijn"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Victor Campenaerts heeft vriend en vijand verrast op het WK tijdrijden. In een spannend duel voor zilver trok de Antwerpenaar tegen Tom Dumoulin aan het kortste eind. Toch was Campenaerts natuurlijk in de wolken met zijn medaille.

"Ik wist wel dat er een mogelijkheid was voor die derde plaats, maar dat die twee mannen er bovenuit staken", vertelde Campenaerts in een eerste reactie bij Sporza. "In principe was brons mogelijk, maar op papier waren er veel sterke renners die in het voordeel waren op die klim."

Het werd bij de tussenpunten al snel duidelijk dat het een medaille zou worden. "Ik hoorde die tijden, beter kon het eigenlijk niet zijn", lacht Campenaerts. "Ik zat op schema voor een medaille. Ik moest op mijn tempo de klim over en dan zou ik wel zien. Ik kwam tot het besef dat ik meespeelde met Dumoulin, toen wist ik dat het goed zat."

Sterven

"Het was op het einde sterven", vervolgde onze landgenoot. "Ik zei het vanochtend nog tegen Laurens (De Plus, red.): 'Die laatste anderhalve kilometer gaat zo lang zijn'. Ik viel helemaal stil."

Dat maakte het verschil tussen zilver en brons. "Normaal heb ik een eindrush in de laatste 500 meter, maar nu zal ik het daar misschien verloren hebben ten opzichte van Dumoulin. Maar ik ben heel blij met dit podium. Tweede is natuurlijk beter, maar ik dacht dat dit voor later in mijn carrière zou zijn", besluit Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties