Grootste kanttekeningen rond Evenepoel weerlegd door Lefevere

Grootste kanttekeningen rond Evenepoel weerlegd door Lefevere
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Is het slim om volgend jaar al prof te wordene en kan hij voldoende in een peloton rijden? Het zijn de grootste kanttekeningen die men al eens plaatst als het over het voorspellen van de toekomst van Remco Evenepoel gaat. Patrick Lefevere gelooft echter rotsvast in het talent van Evenepoel.

De CEO van Quick-Step ziet geen graten in het overslaan van de beloftencategorie. "Die jongen is een supertalent", blijft Lefevere volhouden in Het Nieuwsblad. "Op het EK had hij tien minuten voorsprong. Hij wint nu met één minuut en 24 seconden. Je kan zeggen dat met deze tijd maar vierde was geworden bij de beloften, maar die mannen rijden wel met een 54x11. Hij moet het doen met een 52x14. Dat is een groot verschil."

Dat Evenepoel niet in een peloton kan rijden, is volgens zijn entourage een fabeltje. Ook Lefevere maakt zich daar geen zorgen over. "In de Giro della Lunigiana heeft hij een rit gewonnen door weg te rijden uit het peloton in de afdaling. Ik veronderstel dat hij dan wel met de fiets kan rijden, ja."

NIET VERBRANDEN

Als er iemand is die renners goed kan begeleiden, is het natuurlijk wel Patrick Lefevere. Hij benadrukt dat hij Evenepoel in zijn eerste jaar geen loodzwaar programma gaat voorschotelen. "We gaan hem geen tachtig koersen laten rijden. Daar moet je niet lang voor naar school zijn geweest. En hem verbranden in Parijs-Nice of Tirreno gaan we ook niet doen. Argentinië, Colombia, de Algarva, Mallorca...Dat kan allemaal wel. De Ronde van Romandië kan interessant zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties