Ook bij de U23 heeft België een kanshebber op goud in Innsbruck: "Verlies zou mijn seizoen niet kenmerken"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Ook bij de U23 heeft België een kanshebber op goud in Innsbruck: "Verlies zou mijn seizoen niet kenmerken"
Foto: © photonews

Bij de junioren is wonderkind Remco Evenepoel natuurlijk dé kanshebber voor goud in de wegrit, maar ook bij de beloften heeft ons land een kanshebber. Bjorg Lambrecht stoomde zich klaar in de Vuelta. "Als ik over goede benen beschik, zit er zeker iets moois in."

"Er zal naar ons gekeken worden en door mijn favorietenrol zullen de andere kanshebbers vaak meteen reageren als we iets ondernemen", vertelt Lambrecht bij zijn team. "Met onder meer Eenkhoorn, Hirschi, Padun en Sosa staan er toch een aantal heel sterke renners aan de start, wat het een mooie, maar zeker geen makkelijke wedstrijd zal maken. Het komt erop aan om van bij de start tot het einde de koers hard te maken."

"Hoe meer renners afzien, hoe makkelijker wij de koers in handen kunnen nemen. En ik hoop mijn voordeel te halen uit het feit dat ik iets meer kilometers bij de profs gereden heb dan de anderen. Hopelijk vat ik die finale dan iets frisser aan en kan ik met enkele andere renners wegrijden. Als ik van start tot finish over goede benen beschik, zit er zeker iets moois in."

"Mijn conditie was zeer goed in de Vuelta"

Lambrecht bereidde zich voor in de Vuelta, waar hij na 2 weken van de fiets stapte. "Mijn conditie was zeer goed in de Vuelta. De eerste week had ik het moeilijker om me aan te passen aan de extreme hitte, maar nadien voelde ik me een stuk sterker. Ik heb toch twee keer een plek in de top 10 behaald", zegt de Lotto Soudal-renner. 

"Zeker die vierde plek was buiten verwachting: ik was al tevreden geweest als ik bij de eerste tien zou eindigen, maar toen ik vierde werd en heel wat grote namen achter me liet, was ik natuurlijk erg blij", vervolgt de Oost-Vlaming, die kalm blijft onder zijn favorietenrol. "Ik voel niet per se druk om die favorietenrol waar te maken, maar ik heb natuurlijk wel wat gezonde stress."

"Als ik win, zou het heel mooi zijn. Verlies ik? Dan ben ik uiteraard teleurgesteld, maar het zou mijn seizoen niet kenmerken. Ik heb van de ploeg het voorbije jaar mooie koersen mogen rijden en ook enkele knappe prestaties behaald. Ik had vooraf nooit kunnen denken dat ik zo’n seizoen zou hebben, dus ik mag tevreden terugkijken - of ik nu win of verlies", besluit Lambrecht. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties