"Remco Evenepoel doet mij denken aan Lance Armstrong, al is dat misschien geen goede vergelijking"

Redactie
| 12 reacties
"Remco Evenepoel doet mij denken aan Lance Armstrong, al is dat misschien geen goede vergelijking"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Remco Evenepoel rijdt de concurrentie helemaal aan flarden. Ook op het WK tijdrijden was dat niet anders. Thomas De Gendt vond het een knappe prestatie. "Hij doet mij denken aan Lance Armstrong", zegt de Waaslander.

De Gendt is net als heel wat andere (ex-)renners onder de indruk door de fenomenale prestatie van Evenepoel. "Ik had een lange duurtraining gepland, dus heb ik de tijdritzege van Remco Evenepoel niet gezien", vertelt De Gendt in zijn column in Het Nieuwsblad. "Maar chapeau, winnen met zo'n voorsprong is knap. Met zijn gemiddelde snelheid van 50 km/uur geraak je ook bij de profs een heel eind."

"Zo'n gemiddelde haal ik toch niet veel in een tijdrit. De winnaar bij de elite rijdt gemiddeld zo'n 52 km/uur, vanaf plek tien is dat rond de 50 km/uur. Remco kan die kleine versnelling op souplesse heel goed ronddraaien. Hij doet mij denken aan Lance Armstrong, al is dat misschien geen goede vergelijking."

"Tijdrijden is je limiet opzoeken en er een paar keer overgaan"

Met zijn tijd had Evenepoel zelfs bij de beloften bijna op het podium gestaan. "Het verzet dat je rijdt is niet zo belangrijk, zolang je maar de snelheid kunt maken en behouden. Tijdrijden is je limiet opzoeken en er een paar keer overgaan. Maar niet te dikwijls."

"Je moet weerstaan aan het gevoel: het is genoeg geweest, ik wil stoppen. Je rijdt het snelst als je op je limiet zit en dat moet je de hele tijd volhouden. Tijdrijden is een mooie en vooral eerlijke discipline. De beste wint", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties