Belgische kopman Tim Wellens spiegelt zich aan wereldkampioen van 5 jaar geleden: "Ik zie mezelf wel zoiets doen"

Redactie
| 1 reacties
Belgische kopman Tim Wellens spiegelt zich aan wereldkampioen van 5 jaar geleden: "Ik zie mezelf wel zoiets doen"
Foto: © photonews

Bij de Belgen is het komende zondag vooral uitkijken naar de prestatie van Tim Wellens. De Limburger van Lotto Soudal is kopman van de Belgische selectie, maar ziet enkele grotere kanshebbers dan hij.

Wellens heeft op dit zware parcours in Innsbruck een streepje voor op de andere Belgische kopmannen. "Het klinkt mooi natuurlijk, maar het is maar een woord", zegt hij over dat statuut in HLN. "In een klim-WK zijn het de benen die spreken. Ik ben ook niet de enige kopman. Net hetzelfde met die zeven overwinningen: dat is leuk, maar je bent maar zo goed als je laatste koers."

"Ik denk dat er vijf man boven me staat"

Wellens ziet zichzelf niet als topfavoriet. "Ik ben geen topfavoriet, wel een kanshebber. Ik denk dat er vijf man boven me staat. Valverde, Alaphilippe, Kwiatkowski. Dat zijn de echte topfavorieten. Tot halverwege het seizoen had ik ook Sagan genoemd, maar zijn Vuelta heeft me niet overtuigd. Die van Nibali ook niet."

"Van een matig niveau naar een niveau van een topfavoriet gaan in een paar weken tijd: ik zou niet weten hoe dat moet. Mirakels zijn moeilijk in het wielrennen. Ik sta als 'gewone' favoriet een trapje lager. Maar ook dan mag ik ambitie hebben. Rui Costa in 2013 is een mooi voorbeeld: wie had verwacht dat hij wereldkampioen ging worden? Ik zie mezelf wel zoiets doen", besluit de Lotto Soudal-renner. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties