Bondscoach Kevin De Weert neemt WK-ganger in bescherming: "Geen reden om ons zorgen te maken"

Redactie
| 1 reacties
Bondscoach Kevin De Weert neemt WK-ganger in bescherming: "Geen reden om ons zorgen te maken"
Foto: © photonews

Laurens De Plus kon op het WK tijdrijden niet overtuigen. De jonge Oost-Vlaming eindigde pas op een 50e plek en was niet gerecupereerd na de ploegentijdrit van vorige zondag. Bondscoach Kevin De Weert nam hem in bescherming.

Zelf wilde De Plus niet reageren na zijn tijdrit. "Begrijpelijk. Laurens had er zich veel van voorgesteld, het is normaal dat hij teleurgesteld is", aldus de bondscoach in HLN. De jonge renner van Quick-Step Floors was niet hersteld van de ploegentijdrit van zondag. "Twee dagen was een dag te weinig. Richting de wegrit heeft hij er drie. Dat komt wel in orde."

'Over de limiet'

Ook op de ploegentijdrit moest De Plus de rol al lossen na goed 40 kilometer. "Het was wel degelijk zo de bedoeling", aldus de bondscoach. "Er was afgesproken dat Laurens zich niet kapot zou rijden met het oog op de individuele tijdrit. Laurens is een jonge kerel, hij is frêle gebouwd: in die eerste 40 kilometer, op het grote verzet tussen die zware motoren van Quick.Step, is hij over zijn limiet gegaan en daarvan was hij niet hersteld. Geen schande."

De Weert denkt dat het tegen zondag allemaal in orde komt. "Weet je wat nog kan spelen: Laurens is op het einde van de Vuelta wat ziek geworden. Hij maakte daar koorts en misschien heeft dat zijn recuperatievermogen wat aangetast, maar dat is geen reden om ons zorgen te maken", besluit De Weert. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties