Gouden Remco Evenepoel legt uit waarom hij zoveel tijd verloor bij pech én: "Ik wist al hoe ik wilde vieren, net als in Kuurne-Brussel-Kuurne"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Gouden Remco Evenepoel legt uit waarom hij zoveel tijd verloor bij pech én: "Ik wist al hoe ik wilde vieren, net als in Kuurne-Brussel-Kuurne"
Foto: © photonews

Een fantastische Remco Evenepoel maakte een hele dosis pech ongedaan en reed op een ongeziene manier naar de wereldtitel. "Ik viel op een slecht moment, maar wat een seizoen", aldus Evenepoel.

"Ik ben erg blij", vertelde Evenepoel in het flashinterview. "Ik viel op een slecht moment, net voor de klim. De mechaniekers van onze ploeg zagen mij niet vallen en waren eerst met een ploegmaat bezig. Ik moest zeker een halve minuut wachten en ik had een achterstand van bijna 2 minuten op de koplopers."

Maar toch kwam Evenepoel terug, met dank aan zijn ploegmaats. "Ilan Van Wilder deed uitstekend werk op de klim. Toen ik terugkwam en een Amerikaan aanviel, ben ik vol gegaan. Ik kreeg Mayrhofer mee, maar ik wist dat ik hem kon lossen op de klim. Daarna kon ik mijn eigen tempo rijden."

Fiets de hoogte in

Evenepoel had ruim de tijd om te vieren. Hij stak dan ook zijn fiets de lucht in bij het overschrijden van de meet. "Ik wist wat ik ging doen als ik zou winnen. Ik wilde het seizoen eindigen zoals ik het startte in Kuurne-Brussel-Kuurne: met mijn fiets in de hoogte. Dit waren de twee wedstrijden die ik wilde winnen. Wat een seizoen", aldus Evenepoel.

Volgend seizoen wacht de overstap naar de profs. "Ik heb nog veel te leren", beseft hij. "Ik fiets nog maar anderhalf jaar. We zien wel wat de toekomst brengt. Quick-Step Floors is een goede ploeg voor mij. Ik krijg er heel wat vertrouwen. Mijn hoofddoel? Dat blijft de drie Grote Rondes winnen. Maar ik ben nog jong, ik heb nog veel werk", besluit Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties