Ook wereldkampioen heeft lof voor Campenaerts: "In de Giro en Vuelta was hij al erg dicht"

Redactie
| 0 reacties
Ook wereldkampioen heeft lof voor Campenaerts: "In de Giro en Vuelta was hij al erg dicht"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts deed gisteren zelfs mee voor de zilveren plak, maar aan de regenboogtrui van Rohan Dennis was niets te doen. De Australiër won met een ruime bonus en had na afloop nog enkele mooie woorden over voor zijn Belgische uitdager.

Dennis en het WK tijdrijden, het was tot gisteren geen geslaagd huwelijk. De laatste jaren liep er altijd wel iets fout bij de BMC-renner, die volgend seizoen naar Bahrain Merida vertrekt. "Technisch gesproken is het niet mijn beste tijdrit ooit", citeert Het Nieuwsblad Dennis. "Als ik kijk naar mijn wattages, dan haalde ik bij mijn uurrecord precies dezelfde waardes. Het was één van de beste, niet de beste", nuanceert hij.

De komende jaren wil Dennis groeien als ronderenner. Al staan ook de Spelen van 2020 met stip aangeduid. Daar loopt hij ongetwijfeld opnieuw onze landgenoot Victor Campenaerts tegen het lijf.

"Victor is een volwaardige uitdager", strooide hij met lof. "In de voorbije Giro en Vuelta was hij ook al dicht. Hij heeft in Innsbruck ook de ploegentijdrit niet gereden. Misschien maakt dat een verschil, ­al was ik zelf naar mijn gevoel wel honderd procent gerecupereerd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties