'The day after' bij bronzen Campenaerts: "Nog niet nagedacht waar ik die halve seconde verloren heb" en "Ooit wil ik de beste zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
'The day after' bij bronzen Campenaerts: "Nog niet nagedacht waar ik die halve seconde verloren heb" en "Ooit wil ik de beste zijn"
Foto: © photonews

Victor Campenaerts veroverde woensdag verrassend brons op het WK tijdrijden. Een dag later is het pas echt doorgedrongen bij de in Winksele wonende Antwerpenaar. "Deze ochtend drong het tot mij door", zegt de hardrijder van Lotto Soudal.

"Het heeft lang geduurd, maar uiteindelijk ben ik toch in een diepe slaap geraakt gisterenavond", opent hij bij zijn team. "Toen ik deze ochtend wakker werd, drong het helemaal tot me door dat ik derde was geworden op een wereldkampioenschap. De eerste vijf minuten na mijn aankomst, was het vooral bekomen van mijn inspanning: ik was zo diep gegaan, dat vooral de pijn in mijn benen overheerste."

Aan Dennis was niets te doen, maar Campenaerts strandde dicht bij de zilveren Dumoulin. "Toen ik me nadien aan het opfrissen was en daar zat met Rohan Dennis en Tom Dumoulin - twee absolute wereldtoppers, besefte ik wel wat voor een prestatie ik had neergezet. Het was echt een uniek moment."

"Ik heb mijn beste tijdrit ooit gereden"

 "Ik heb mijn beste tijdrit ooit gereden. Ik ben dan ook heel blij met die derde plek en ik weet zeker dat er in de toekomst nog een mooie evolutie mogelijk is. Ik ben superblij met brons, maar ik ga ervoor om ooit absoluut de beste zijn", klinkt het ambitieus. 

0,5 seconde

Campenaerts kwam een halve seconde tekort om zilver te veroveren. "Er zijn veel mensen die me al gevraagd hebben waar ik die halve seconde verloren heb, maar omdat ik zo ontzettend blij ben met die derde plek, heb ik er nog niet echt hard over nagedacht", bekent hij. "Zo’n klein verschil kan je overal verliezen."

"Bovendien won ik het EK ook met een enorm klein verschil en het was teleurstellender geweest als ik die eerste plek niet had gewonnen dan dat ik gisteren niet tweede ben geëindigd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties