Tim Wellens legt uit waarom de samenwerking met Tiesj Benoot in het verleden niet optimaal was

Redactie
| 0 reacties
Tim Wellens legt uit waarom de samenwerking met Tiesj Benoot in het verleden niet optimaal was
Foto: © photonews

Lotto Soudal telt met Tiesj Benoot en Tim Wellens twee kopmannen, maar echt optimaal verliep de samenwerking tussen beide renners in het verleden niet. Volgens Wellens had dat veel te maken met het bonussysteem in hun contract.

De samenwerking stond in het verleden nooit helemaal op punt. "Het probleem van Tiesj en mij was dat we allebei een contract met een bonussysteem hadden", doet Wellens zijn verhaal in HLN. "Ereplaatsen maakten een essentieel deel uit van ons loon."

"Als er voor allebei veel op het spel staat, is het logisch dat je moeilijk iemand vindt die zich opoffert voor de ander. Zeker als je allebei van de ploeg de vrijheid krijgt en er niemand van bovenaf een beslissing oplegt", zegt de winnaar van de Brabantse Pijl van dit jaar. 

Ander contract

Een rolverdeling is een must in de ploeg, maar volgens de Limburger is het probleem opgelost. "Ik sprak in de verleden tijd. De ploeg wist wat het probleem was en heeft er iets aan gedaan. Met een ander soort contract maken die WorldTour-punten minder uit en is het enige wat nog telt dat de ploeg het goed doet", besluit Wellens. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties