Vader van Remco Evenepoel ziet één wedstrijd van zijn zoon er bovenuit steken: "Plots sprong hij wakker: 'Waar is mijn fiets?'"

Redactie
| 2 reacties
Vader van Remco Evenepoel ziet één wedstrijd van zijn zoon er bovenuit steken: "Plots sprong hij wakker: 'Waar is mijn fiets?'"
Foto: © photonews

De toekomst oogt erg rooskleurig voor het Belgische toptalent Remco Evenepoel, die vandaag voor een dubbele gouden medaille op het WK gaat. Sinds hij anderhalf jaar geleden de overstap van voetbal naar wielrennen maakte, gaat het de Vlaams-Brabander voor de wind.

Natuurlijk is vader en ex-prof Patrick Evenepoel onder de indruk, maar volgens hem springt één wedstrijd in het oog. "Remco behaalde natuurlijk meteen uitzonderlijke resultaten, maar eentje springt er voor mij uit", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Neen, niet de wegrit op het EK. Wel de Ster van Zuid-Limburg."

Foetushouding

"Daar is iets gebeurd wat voor mij heel veel betekenis heeft. Er was een grote valpartij in het peloton. Remco is tegen de gevel van een huis gekatapulteerd tegen 60 kilometer per uur. Mijn vrouw is naar hem toegelopen en drie minuten lang lag hij in foetushouding in haar armen. Zonder te bewegen. Er kwam een dokter bij, de ambulance werd opgeroepen."

Daarna kwam het karakter van een échte coureur boven. "Maar plots sprong Remco wakker: Waar is mijn fiets? Geschaafd van kop tot teen heeft hij de race nog uitgereden. En de dag daarna de rit gewonnen met vier minuten voorsprong", besluit vader Evenepoel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties