Wat een fenomeen! Zelfs met een dosis pech rijdt Remco Evenepoel de concurrentie aan flarden en pakt hij goud op WK

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 25 reacties
Wat een fenomeen! Zelfs met een dosis pech rijdt Remco Evenepoel de concurrentie aan flarden en pakt hij goud op WK
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De vraag was op voorhand niet of hij wereldkampioen zou worden, maar met hoeveel voorsprong Remco Evenepoel goud zou pakken. En toch was het best spannend, want na een dosis pech was Evenepoel lang op achtervolgen aangewezen. Maar in de finale zette een fenomenale Evenepoel de puntjes op de i. Goud!

Na zijn machtsvertoon in de tijdrit van dinsdag waren ook bij de 132,4 kilometer lange wegrit alle ogen op wonderkind Remco Evenepoel gericht. De dubbel lag binnen handbereik. Althans als de renner uit Schepdaal geen pech of een mindere dag kende. Het was bovendien al van 2009 - met Jasper Stuyven - geleden dat ons land nog eens een wereldkampioen afleverde bij de junioren

Pech voor Evenepoel

De eerste 90 kilometers waren al bij al vlak, maar het ging er erg nerveus aan toe in het peloton, met enkele valpartijen tot gevolg. Bij één van die valpartijen op 72 kilometer van de streep lag ook topfavoriet Evenepoel erbij. Maar het was vooral door mechanische pech dat Evenepoel meer dan anderhalve minuut verloor op het peloton, waar het niet stilviel.

Maar een moedige Evenepoel legde zich niet neer bij achterstand en hij raapte elke renner op, tot hij met wat hulp van enkele landgenoten opnieuw in het peloton kwam aansluiten. Evenepoel had vleugels en demarreerde om de haverklap. Op 40 kilometer van de streep konden enkel de Tsjech Vacek en de Duitser Mayrhofer hun wagonnetje aanpikken. Al moest ook de Tsjech afhaken.

Dan maar solo

Op een kleine 20 kilometer van de streep was de tank leeg bij de Mayrhofer. Evenepoel nam zonder uit het zadel te komen afstand van de Duitser en ging solo op zoek naar de regenboogtrui. Zonder pech was de wereldtitel binnen. De voorsprong van Evenepoel werd steeds groter en op enkele kilometers van de streep mocht er al een klein feestje worden ingezet.

In de laatste kilometer had de Vlaams-Brabander ruim te tijd om te vieren. Zelfs de fiets ging aan de finish de hoogte in. "Dit heb ik in mijn carrière nog nooit gezien", aldus commentator Michel Wuyts. De toekomst is van jou, Remco.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties