Remco Evenepoel verklaart suprematie bij de juniors: "Als die drie plaatjes kloppen, kan je tot iets moois komen"

Remco Evenepoel verklaart suprematie bij de juniors: "Als die drie plaatjes kloppen, kan je tot iets moois komen"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Wereldkampioen Remco Evenepoel. Op de luchthaven in Zaventem stond hem een fantastische ontvangst te wachten. Nadien kwam hij nog eens terug op zijn dominantie bij de jeugd en de vergelijkingen met Eddy Merckx.

"Het mooiste was dat mijn vriendin erbij was", zei Evenepoel in VTM Nieuws over het onthaal in Zaventem. "We hebben lang gescheiden van mekaar geleefd, want ik heb hier toch echt naar toegeleefd. Het was leuk om haar erbij te hebben. Het zal nog wel tot me doordringen wat ik gepresteerd heb. Ik ga de wedstrijd ook nog eens herbekijken."

Het blijft bewonderenswaardig met hoeveel voorsprong Evenpoel steeds zijn wedstrijden wint. "Ik denk wel dat er iets speciaals in me zit dat mijn ouders me hebben meegegeven. Dat is dan de natuur. Daar komt nog het traingsaspect en het mentale aspect bij. Als die drie plaatjes kloppen, kan je tot iets moois komen."

HELE EER

De jonge wereldkampioen wordt al eens 'de nieuwe Merckx' genoemd. "Dat is een hele eer, maar zelf ben ik er niet mee bezig. Ik ben bezig met mezelf en de personen rondom mij. Generaties vergelijken is moeilijk, zeker als er zoveel jaren tussen zitten. In het moderne wielrennen kan de winnaar van Parijs - Roubaix ook de Ronde van Frankrijk niet meer winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties