Kevin De Weert is een succesvol bondscoach, Tom Boonen legt uit hoe dat komt
Redactie
| 0 reacties

Kevin De Weert succesvol bondscoach, Tom Boonen legt uit hoe dat komt

Kevin De Weert is een succesvol bondscoach, Tom Boonen legt uit hoe dat komt
Foto: © photonews

Kevin De Weert werd op zijn 33ste bondscoach van de Belgische wielerbond, en boekte al snel verschillende successen. Kers op de taart was het olympische goud van Greg Van Avermaet op de Spelen van 2016.

Ook dit WK pakte België al verschillende medailles, met dank ook aan de bondscoach. Maar wat maakt De Weert zo goed in zijn rol? Kameraad en oud-ploegmaat Tom Boonen geeft in Het Laatste Nieuws zijn visie.

Open communicatie met de renners en een goede logistiek zijn de sleutels. "Kevin is daar heel goed in. Hij zorgt ervoor dat een renner zich niks moet aantrekken. En hij houdt niet van geheime vergaderingetjes."

"Alles verandert heel snel"

Zijn jonge leeftijd is niet per se een troef, oordeelt Boonen. "Om het maar eens over mezelf te hebben: ik ben nu anderhalf jaar gestopt met koersen en ik kan niet goed meer volgen. Het is niet omdat je vijftien of twintig jaar geleden een goede profwielrenner bent geweest, dat je nu nog veel van wielrennen af weet. De beleving van renners, hoe ze wedstrijden voorbereiden, dat verandert heel snel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties