Nummer 4 van de Ronde van Frankrijk reed de Tour uit met ... steentje in elleboog

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Nummer 4 van de Ronde van Frankrijk reed de Tour uit met ... steentje in elleboog
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

De Sloveen Primoz Roglic is morgen een outsider voor de wereldtitel in het Oostenrijkse Innsbruck. Maar de renner van LottoNL-Jumbo is wel een kanshebber, zeker nu hij helemaal verlost is van... een steentje in zijn elleboog.

In de tijdrit - op de voorlaatste dag van de Tour - speelde Roglic zijn podiumplek alsnog kwijt aan Chris Froome. Blijkt dat een steentje in zijn elleboog de grote spelbreker was. "Ik wil niet zeggen dat ik daardoor die tijdrit niet gewonnen heb, maar het was niet echt comfortabel. Nu is het beter", vertelt de Sloveen bij NOS

Dat steentje kwam in zijn elleboog terecht op een trainingskamp voor de Tour in Spanje. Daarna reed Roglic er nog de Tour, de Ronde van Slovenië én de Klasika San Sebastian mee uit. 

"We wisten niet dat er nog een steen in mijn elleboog zat. Maar het deed steeds pijn op mijn tijdritfiets. Ik dacht: er zit nog wat in. Dus ik vroeg mijn dokter na de Tour om het nog een keer open te maken en toen vonden we een aardig groot steentje in mijn elleboog. Dat is het enige steentje dat alle bergpassen van Frankrijk gezien heeft", grapt Roglic nog. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties