Wereldkampioene Van der Breggen imponeerde met solo van 40 KM: "Na die aanval dacht ik maar aan één ding"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Wereldkampioene Van der Breggen imponeerde met solo van 40 KM: "Na die aanval dacht ik maar aan één ding"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Op haar 28ste kroonde Anna van der Breggen zich voor het eerst tot wereldkampioen wielrennen. Na zes zilveren medailles in verschillende categorieën was het eindelijk prijs voor de Nederlandse.

Met een knappe solo snelde Van der Breggen naar de wereldtitel. "Ik had geen enkel idee van het tijdsverschil. Daarom bleef ik doorrijden tot het einde", zei de winnares na afloop bij de NOS. "Al te vaak kwamen ze op het einde nog terug, of liet ik het zelf afweten."

Rije rije rije

Dat gebeurde deze keer niet. Bij haar demarrage op 40 kilometer van de meet zag je al dat Van der Breggen de beste vrouw in koers was. "Als je aanvalt, moet je het goed doen. (lacht) Ik vond het vroeg, maar ik had geen keus. Toen ik bij Spratt kwam, geloofde ik er wel in. Ik dacht maar aan één ding: rije rije rije."

Na afloop waren de emoties intens. "De opbouw naar dit kwam eruit", benadrukte Van der Breggen. "Ik wist dat dit een parcours was voor mij, maar dan nog is het een hele lange weg. Dit was een groot doel voor mij, dan komt er best veel over je heen. Ik had niet verwacht zo te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties