Dylan Teuns dé Belgische troef volgens Philippe Gilbert, die één topfavoriet heeft: "Dat lijkt me logisch na zijn prestaties van de voorbije weken"

Redactie
| 0 reacties
Dylan Teuns dé Belgische troef volgens Philippe Gilbert, die één topfavoriet heeft: "Dat lijkt me logisch na zijn prestaties van de voorbije weken"

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Ook Philippe Gilbert vertoeft in het Oostenrijkse Innsbruck. 'Phil' hoort uiteraard niet bij de Belgische selectie na zijn zware val in de Tour, maar zorgt voor het co-commentaar bij het Franse Eurosport. Over de Belgische WK-kansen, is Gilbert duidelijk.

België heeft dan wel meerdere kopmannen, maar is zeker geen favoriet in Innsburck. "We moeten niet zoals de voorbije jaren op kop rijden", citeert HNB Gilbert. "We moeten de koers niet controleren, kunnen opereren vanuit een underdogpositie. Van zo’n situatie moet je profiteren, dan kan je zoveel mogelijk renners tot het eind houden van de koers. Halfweg de wedstrijd kan je dan in actie treden en met je pionnen spelen."

Gilbert verkende het parcours al en kwam tot de conclusie: "Dit is een lastig parcours, echt zwaar, maar het is er één waar je volgens mij ook kan anticiperen. Als een groepje zich organiseert, kan dat ver geraken. Veel renners zullen schrik hebben van die slotklim en hebben er baat bij om vroeger te gaan. Dat kan in onze kaart spelen."

Alaphilippe favoriet

"We hebben verschillende kopmannen en die moet je gebruiken, al lijkt Dylan Teuns me onze beste troef. Als je naar zijn prestaties kijkt van de voorbije weken is hij de kaart die je moet trekken", klinkt het. "Op zo’n parcours zal ook snel duidelijk worden wie de sterkste Belg is. Zelf tip ik Alaphilippe als topfavoriet. Dat lijkt me logisch na zijn prestaties van de voorbije weken, alleen wint de topfavoriet niet altijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties