Johan Museeuw heeft één groot advies voor de Belgen in zoektocht naar wereldtitel

Redactie
| 9 reacties
Johan Museeuw heeft één groot advies voor de Belgen in zoektocht naar wereldtitel
Foto: © photonews

In 1996 was ons land ook geen topfavoriet voor het WK, maar Johan Museeuw pakte in het Zwitserse Lugano wel verrassend goud. Museeuw geeft de Belgen dan ook advies. "Wacht niet tot de laatste klim."

België zit in de rol van underdog op dit WK. "Ik heb gisteren de laatste klim bij de profs verkend: supersteil en supermoeilijk", vertelt Museeuw bij Sporza. "Als de Belgen wachten tot die laatste klim, dan zijn ze verloren. Het zijn maar enkelingen die daar kunnen wegflitsen, met name Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde. Die laatste mag daar voor mij winnen."

"De Belgen moeten de wedstrijd tactisch goed aanpakken. Zo heb ik ook in Lugano gewonnen op een parcours dat voor mij te lastig was. Hoe zwaar het parcours ook is, alles hangt nog altijd af van de renners zelf. Normaal gezien ontploft een WK vrij laat. Ik denk niet dat dit hier zal gebeuren. De wedstrijd zal vroeger ontploffen. Het is maar de vraag of de sterke blokken Frankrijk en Spanje de boel bij elkaar kunnen houden."

'Kern vol outsiders'

De Belgen hebben geen druk op hun schouders. "De Belgen hebben het voordeel dat ze niets moeten controleren. We hebben een kern vol outsiders. Dus moeten ze de wedstrijdsituatie naar hun hand zetten. Ik zou de wedstrijd dus vroeger durven te openen."

"Want Teuns is wel supergoed uit de Vuelta gekomen, maar om dan te gokken op die laatste klim...? Dan moet je toch een tiental minuten kunnen ontploffen. En dat is weinigen gegeven. Ik geloof meer in een voorontsnapping, in alle anonimiteit en dan eventueel op de laatste klim kunnen wegschuiven", besluit Museeuw. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties