OFFICIEEL: Ex-wereldkampioen veldrijden Lars Boom gaat bij de ploeg van Nick Nuyens aan de slag

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 10 reacties
OFFICIEEL: Ex-wereldkampioen veldrijden Lars Boom gaat bij de ploeg van Nick Nuyens aan de slag
Foto: © photonews

Lars Boom verlaat op het einde van dit seizoen LottoNL-Jumbo. De voormalige veldrijder gaat bij Roompot-Charles aan de slag, de nieuwe fusieploeg van Nick Nuyens en Michael Zijlaard.

Er was al even interesse in de Nederlander, maar nu is de transfer officieel. "Ik wil een belangrijke rol spelen in het voorjaar en in de koersen die Roompot – Charles rijdt", reageert Boom bij zijn nieuwe werkgever. "De koersen die de ploeg al heeft gereden, liggen me wel. Ik wil na een lastig jaar ook mijn oude niveau terug vinden. Ik last nu een rustperiode in om vroeg weer op te bouwen naar volgend seizoen toe."

Finales rijden

Boom blikt met veel ambitie vooruit naar 2019. "Ik wil laten zien dat ik finales kan rijden in de klassiekers. Ik heb de ambitie om diep tot in de finale mee te rijden en liefst nog van bij het begin van het klassieke seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, tot Parijs-Roubaix. Dit is geen stap terug voor mij, maar een stap zijwaarts. Ik wil weer voor overwinningen rijden en zal daarvoor goed omringd zijn."

"De jongens die vanuit België meekomen hebben de ervaring in het soort koersen die belangrijk zijn voor de ploeg. Het wordt een mooie complete groep. Zeker als er dadelijk nog wat jongens bij komen. Ik verwacht ook een strijdlustige groep, dat hebben ze bij Roompot en Veranda’s Willems – Crelan allebei al laten zien", besluit Boom. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties