Op zijn 38e doet hij het dan toch: 'El Imbatido' is de nieuwe wereldkampioen wielrennen!

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 23 reacties
Op zijn 38e doet hij het dan toch: 'El Imbatido' is de nieuwe wereldkampioen wielrennen!
Foto: © photonews

Alejandro Valverde heeft het dan toch geflikt. Op zijn 38e heeft de Spaanse renner van Movistar zich tot wereldkampioen op de weg gekroond. In een sprint bleef 'El Imbatido' Romain Bardet, Michael Woods en Tom Dumoulin voor.

Het duurde lang voor dit WK echt losbarstte. Een groep van 11 renners, met daarbij Quick.Step-renner Asgreen, kreeg een riante bonus. Zij vormden echter nooit een gevaar. In het peloton zelf regende het opgaves. Bij de Belgen bijvoorbeeld, die zonder De Plus, Pauwels en Benoot verder moesten. 

Geen 4e voor Sagan, ook Belgen haken af

Ook voor Peter Sagan werd het snel duidelijk dat er geen 4e wereldtitel zat aan te komen. De Slovaak hield het voor bekeken en gaf op. Greg Van Avermaet deed waar de Belgen zo goed in zijn - anticiperen - en trok in de aanval. Het peloton en vooral de Fransen en de Spanjaarden lieten hem echter niet rijden. Op de lange bklimming naar Igls was het slagveld echter bijzonder groot. 

Wout Poels moest afhaken, net als ex-wereldkampioen Michal Kwiatkowski en Vuelta-winnaar Simon Yates. Bij de Fransen stond alles in het teken van Alaphilippe, tot dan ontzichtbaar in de koers. De Nederlanders probeerden het met Kruijswijk en Oomen, maar het was Valgren Andersen die alleen probeerde en een kleine voorsprong kreeg. 

Valgren Andersen dan maar

Op de zware muur van de 'Höll' werd Valgren Andersen ingerekend en bleven ze vooraan met de verrassende Woods, Valverde en Bardet over. Moscon kraakte in het slot en moest passen. Na de afdaling kwam Dumoulin nog aansluiten op 1,5 van de streep, al kon de Nederlander geen rol van betekenis meer spelen.

In de sprint begon Valverde vanop de kop en 'El Imbatido' bleef al bij al gemakkelijk Bardet en Woods voor. Dumoulin viel naast het podium. Voor Valverde een bekroning voor een straffe carrière op de weg. Maar zijn 7e medaille op het WK is eindelijk een gouden. De eerste Belg was Ben Hermans nadat Dylan Teuns als laatste landgenoot moest passen op de 'Höll'. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties