Slechts één renner was ouder dan Alejandro Valverde toen hij de regenboogtrui veroverde

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 6 reacties
Slechts één renner was ouder dan Alejandro Valverde toen hij de regenboogtrui veroverde
Foto: © photonews

Het is niet veel renners gegeven om wereldkampioen te worden, laat staan dat ze dat verwezenlijken als ze 38 jaar zijn. Slechts één renner was ouder dan Alejandro Valverde toen hij wereldkampioen werd. Een klinkende naam bij onze noorderburen.

Alleen Zoetemelk ouder

'El Imbatido' is de tweede oudste wereldkampioen ooit op de weg of in een tijdrit. Slechts één renner was ouder dan Valverde. In 1985 veroverde Joop Zoetemelk de regenboogtrui toen hij in Giavera di Montello Greg LeMond en Moreno Argentin voorbleef.

De Nederlander was toen drie maanden verwijderd van zijn 39e verjaardag, terwijl Valverde 38 jaar en ruim 5 maanden oud was toen hij zondag het zegegebaar maakte. 

Tweede oudste renner op WK in Innsbruck

Opnieuw een tweede plek voor Valverde. Hij was de tweede oudste deelnemer bij de mannen op het WK in Innsbruck. Deze keer deed alleen een Italiaan beter, een Nederlander dan weer iets minder goed.

Franco Pellizotti was met zijn 40 lentes nog iets ouder, Pieter Weening (37) is dan weer bijna een jaar jonger dan Valverde en was de derde oudste renner op het WK bij de mannen. 

Jongste WK-deelnemer

De Rus Pavel Sivakov was overigens met zijn 21 jaar en 81 dagen de jongste deelnemer in Innsbruck. De oudste Belg was dan weer Serge Pauwels, die volgende maand zijn 35e verjaardag viert. Hij was de 12e oudste renner op het WK. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties