Tiesj Benoot zoekt verklaring voor offday op WK wielrennen: "Dit is niet plezant en frustrerend"

Redactie
| 14 reacties
Tiesj Benoot zoekt verklaring voor offday op WK wielrennen: "Dit is niet plezant en frustrerend"
Foto: © photonews

Het regende tot dusver al opgaves op het WK in Innsbruck. Bij de Belgen moesten Serge Pauwels, Laurens De Plus en Tiesj Benoot de remmen dichtknijpen. Benoot had geen verklaring voor zijn mindere dag.

"Er is niets zo frustrerend voor een sportman als moeten afstappen zonder dat je weet waarom je niet goed bent", citeert Het Nieuwsblad Tiesj Benoot. "Vanmorgen voelde ik me nog goed, ook de voorbije dagen was ik in goede doen en vorig week in de Eurométropole Tour had ik nog de benen van het voorjaar. In het begin van de koers was er ook niets aan de hand, maar opeens ging het licht uit en voelde ik me echt slecht. "

"Het is niet dat het opeens sneller ging in het peloton. Ik kon gewoon dat constante tempo niet rijden. Dit is frustrerend", aldus de Lotto Soudal-renner. Er waren sommigen in het Belgische kamp die wel met maagklachten kregen te maken. "Maar op dit moment voel ik niets, ik heb geen klachten. Misschien word ik straks ziek, dat zou me logisch lijken en het zou ook een geruststelling zijn voor mij."

'Niet plezant'

"Dan is er een verklaring voor mijn slechte dag, want op zo’n manier een WK beëindigen is niet plezant. Het was zeker niet de bedoeling dat Serge Pauwels en ik er al zo vroeg de brui aan zouden geven. Ik denk dat we allebei meer hadden willen geven aan de Belgische ploeg. Dit was echt een koers waar ik naar uitkeek, ik heb er alles voor gedaan om hier goed te zijn en als je dan zo moet opgeven is dat zeer frustrerend. Mijn conditie was uitstekend voor dit WK, die kan niet opeens verdwenen zijn", besluit Benoot. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties