Tweede Belg Dylan Teuns legt uit waar het fout liep op het WK: "29 tanden tekort"

Redactie
| 0 reacties
Tweede Belg Dylan Teuns legt uit waar het fout liep op het WK: "29 tanden tekort"
Foto: © photonews

Geen hoofdrol voor de Belgen op het WK in Innsbruck. Dylan Teuns, vooraf getipt als Belgische kanshebber voor een mooie ereplaats, werd tweede Belg op een 29e plek.

Teuns kon op de zware 'Höll' een tijdlang mee met de favorieten, maar kraakte daarna toch. "Een echte slijtageslag", opende de BMC-renner bij Sporza. "De laatste 2 ronden zat ik in een goede positie, en tot en met de eerste kilometer van die stijle klim reed ik de perfecte koers. Maar daarna was het gedaan."

"Het was gescheurd achter mij, en daar kreeg ik wel de goeie moraal van. Maar de Fransen gingen zo hard tekeer, en ik had net niet de juiste verzetkeuze, want op die muur stond ik echt stil. Op training was het te doen, maar na 260 kilometer is dat een wereld van verschil. Ik kwam 29 tanden tekort."

Benen kapot en klop van de hamer

Teuns reageerde toch wel ontgoocheld. "Ik had vandaag graag meegedaan, maar het zat er niet in. De benen waren kapot, en mentaal krijg je dan een klop van de hamer, en als dat het geval is, is het over. Het is teleurstellend, maar het is nu zo", besluit de Limburger. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties