Victor Campenaerts blijft voorzichtig na geslaagde test: "Laat ons nu zeker niet overmoedig worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 4 reacties
Victor Campenaerts blijft voorzichtig na geslaagde test: "Laat ons nu zeker niet overmoedig worden"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Na zijn bronzen medaille op het WK tijdrijden bleef Victor Campenaerts niet bij de pakken zitten. De hardrijder van Lotto Soudal reisde door naar het Zwitserse Grenchen, waar hij een half uur lang een simulatie deed om het werelduurrecord te verbeteren. En het was een goede test.

Campenaert wil zich in 2019 mogelijk op het werelduurrecord smijten. Dat is nu in handen van Bradley Wiggins. "De test op zich viel heel goed mee. Gedurende een half uur heb ik een gemiddelde van 54,8 kilometer per uur kunnen aanhouden", vertelt Campenaerts bij zijn team. "Ik besef natuurlijk dat dertig minuten aan een dergelijk tempo een groot verschil is tegenover de volledige zestig minuten."

"Er zal nog heel wat moeten gebeuren om ook effectief het werelduurrecord te breken. Voor aanvang van deze test waren er twee scenario’s mogelijk. Enerzijds zou de test tegenvallen en zou het project enkele jaren worden opgeborgen, vermoedelijk tot na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Anderzijds zou de test positief uitdraaien en zouden we binnen de ploeg evalueren of het een optie is om op kortere termijn een aanval in te plannen."

"Een korte termijn betekent echter niet binnen enkele weken, of zelfs maanden, eerder in de loop van 2019. Een goede test betekent dus niet dat er direct een aanval op het record zal plaatsvinden. Het is uiteraard wel een hoopgevend signaal", aldus Campenaerts, die nog ruimte voor verbetering ziet in de toekomst. 

Margo voor verbetering

"Mijn conditie op dit moment is natuurlijk uitstekend, mede door mijn deelname aan de Ronde van Spanje en de opbouw richting het wereldkampioenschap tijdrijden. Het is niet zo dat er een specifieke voorbereiding geweest is op de test, dus zowel op dat gebied als op vlak van locatie is er zeker nog marge voor verbetering."

Campenaerts blijft met beide voeten stevig op de grond staan. "Laat ons nu zeker niet overmoedig worden en geen voorbarige conclusies trekken. Het was gewoon een goed teken dat de test positief is verlopen. We zullen binnen de ploeg, op een gepast tijdstip, bespreken wanneer exact een aanval op het werelduurrecord tot de mogelijkheden behoort", besluit Campenaerts. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties