Drievoudig wereldkampioen Sagan had niets in de pap te brokken: "Slecht parcours"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 25 reacties
Drievoudig wereldkampioen Sagan had niets in de pap te brokken: "Slecht parcours"
Foto: © photonews

Volg Wielerkrant nu via WhatsApp!

Dat Peter Sagan niet voor de vierde keer op rij wereldkampioen zou worden, wisten we eigenlijk al. Maar omdat het Sagan is, spreek je best altijd met twee woorden. Hij moest toch zoals verwacht vroeg lossen.

Op meer dan negentig kilometer van de finish moest Sagan er al de brui aan geven. "Slechte dag? Neen, een slecht parcours", reageerde hij in Het Laatste Nieuws. "Het was een moeilijke opdracht voor mij, met zo veel hoogtemeters. Dit was een echte klimkoers. Ik ben niet triest, omdat ik hier rekening mee had gehouden. Integendeel: I'm happy. Ik ben apetrots op mijn drie opeenvolgende wereldtitels. Tijd nu om eens iemand anders het regenboogshirt te schenken en hopelijk wat meer rust in mijn leven te creëren."

Met Sagan zelf scheelde er volgens zijn bondscoach niets. "En als hij al klachten zou hebben gehad, zou ik dat niet van hem hebben vernomen. Peter wil nooit op voorhand excuses inroepen, zo zit hij niet in elkaar. Hij geeft zich in elke wedstrijd voor de volle 100%. Ook al is het parcours, zoals hier, per definitie te zwaar voor hem. 79 kilo, weegt hij. Dat betaal je cash op die hellingen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties