Kevin De Weert geeft duiding bij zijn merkwaardige overstap naar Lotto-Soudal

Kevin De Weert geeft duiding bij zijn merkwaardige overstap naar Lotto-Soudal
Foto: © photonews

Het nieuws sijpelde vlak na afloop van het WK wielrennen door en is inmiddels bevestigd: Kevin De Weert stopt als bondscoach om bij Lotto-Soudal performance manager te worden. De Weert legt uit waarom hij die overstap maakt.

"De voorbije jaren bij de KBWB waren zeer leerrijk", blikt De Weert in een persbericht terug op zijn periode als bondscoach. "Ik heb de kans gekregen om op mijn eigen manier de nationale ploeg te runnen bij binnen het kader van de bond, en wil hen daarvoor bedanken. Ik kijk met voldoening terug op wat ik neergezet heb, maar de kans om op World Tour-niveau aan de slag te gaan, wilde ik grijpen."

NIEUWE STAP

Gisteren wilde hij meteen na het WK het nieuws nog niet bevestigen. "Ik zie het als een nieuwe stap, maar wilde met dezelfde focus en drive toewerken naar dit wereldkampioenschap in Innsbruck, zonder stil te staan bij mijn overstap naar Lotto Soudal."

De vraag is ook: wat gaat De Weert nu juist doen bij Lotto? "De invulling zoals we die besproken hebben, is een operationale rol binnen de sportieve werking. Ik ga niet naar Lotto Soudal met de ambitie om een bepaalde rol over te nemen, maar om een functie in te vullen die voorheen niet specifiek ingevuld werd. Ik kijk ernaar uit mee te helpen elk procentje te benutten om het maximale uit de renners te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Wielerkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties